ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Hakan Toydemir İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Şehit Hakan Toydemir İlkokulu'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Şube müdürümüz Hüseyin KIYAK’ın teşrifleriyle öğrenciler, öğretmenler ve veliler bu özel gün vesilesiyle okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerde bir araya geldi.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştiren çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize törenle  madalya ve ödülleri verildi.

Akıl ve Zeka Oyunları

Üç taş Oyunu: İpek Ç. (1-H)

Sudoku Oyunu:Zeynep K. (2-B)

Mangala Oyunu: Talha A. (3-E)

Resfebe Oyunu:Emir K. (4-D)

Sıfır Atık Yarışması

Emir Z. (1-F)

Emre Y.(1-F)

İkra Selin Y. (3-F)

Deyimler ve Atasözleri Yarışması

İzzet A. & Zeynep K. (2-B)

Mert Çağan A. & Beyza K. (3-D)

Abdulsamet B. & Zeynep R. (4-D)

Deprem Konulu Resim Yarışması

Aydasu Ömür Ş. (3-F)

Çanakkale Zaferi ve Yahya Çavuş Konulu Şiir Yarışması

Zeynep Beyza K. (3-D)

Mrt

Okulumuzda, akıl ve zeka oyunları turnuvası  27 şubat -1 mart tarihleri arasında okulumuz  Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmenleri  Güven Tekemen ve Gülseren Polat rehberliğinde yapılmıştır. Turnuvaya katılan öğrencilerimizden okul birincilerimiz seçilmiştir.

Mrt

Milli Muharip Uçağımız KAAN'ı yakından tanıyalım.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen, Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden olan ve geçtiğimiz günlerde başarıyla ilk uçuşunu yapan KAAN ülkemizde büyük bir gurura vesile olduğu gibi dünyada da büyük yankı uyandırmıştır. 21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kalan KAAN, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik özellikleriyle bir gurur projesi olarak ülkemizin kritik teknolojilerin tasarlandığı, geliştirildiği ve üretildiği bir merkez olması yolunda önemli bir eşiği aşmamızı sağlamıştır. Türkiye'nin savunma sanayii stratejisinin en önemli ayağı olan yerlilik ve millîlik vurgusu, KAAN projesiyle yeni bir boyut kazanmış, KAAN' ın geliştirilmesi sürecinde Türk mühendislerinin bilgi birikimi ve tecrübeleri, ülkemizin bu alandaki yeteneklerini gözler önüne sermiştir.

Okulumuzda Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Okulumuz, deprem riskine karşı öğrenci ve personelin hazırlıklı olması amacıyla bir deprem tatbikatı düzenledi. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen tatbikatta öğrenciler, panik olmadan güvenli tahliye ve yardımlaşma becerilerini uygulama fırsatı buldular.

Tatbikatta, okul personeli önceden belirlenmiş tahliye planına göre öğrencileri sakin bir şekilde sınıflardan çıkardı. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde, deprem sırasında alınması gereken doğru hareketler konusunda bilgilendirildi. Çıkış kapıları ve güvenli toplanma noktaları belirlenmişti ve bu noktalara ulaşma süresi ölçüldü.

Okul Müdürü Osman KILIÇ, tatbikatta gösterdikleri olumlu tepkilerden dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik etti.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası,  çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ara

3 - D sınıfi öğretmeni Filiz Keskin ve öğrencileri, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünun Okulum Temiz Sertifika Töreninde görev alarak, geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kostümlerini Sıfır Atık Defilesi ile sergilediler.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Yapılan programa okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Müzikli gösteriler sahnelendi. Öğrencilerimiz tarafından çizilen öğretmen potreleri slayt gösterisi olarak sunuldu. Öğretmenimiz Emine Gür ve öğrencilerinin hazırladığı gösteri büyük beğeni topladı. Programın ardından tüm öğretmenlerimizin katılımıyla Öğretmenler Günü pastası kesildi.

Kas

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda; okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla kutlandı. Cumhuriyet´imizin 100. yılını kutladığımız bu bayramda; okulumuzda yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, gösteriler sunuldu ve şiirler okundu. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Eyl

Program kapsamında okul rehber öğretmenlerimiz 1. sınıfa başlayan öğrencilerin genel özellikleri hakkında velilerimiz bilglilendirdiler.

Eyl

Şube Müdürümüz Sn. Ahmet İnan okulumuzu ziyaret etti.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenler Kurulu Toplantımız Milli  Eğitim Bakanımız Sn. Prof. Dr. Yusuf Tekin’in Öğretmenlere Hitabıyla Başladı

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf TEKİN’in açılış konuşmasıyla başladı. Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı'nı tüm idareci ve öğretmenlerimizin katılımıyla okulumuz toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı okul müdürü Sn. Osman Kılıç’ 'ın konuşmasıyla devam etti, sonrasında bir önceki yılın değerlendirilmesi, yeni gündem maddelerinin görüşülmesi ve yeni eğitim-öğretim yılının çalışma planının yapılmasının ardından, okul müdürünün iyi dilek ve temennileriyle sonlandırıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını dileriz.